Днес се мъчих да смена предната лява крушка за късите светлини но ударих на камък нещо ... Бяха ми разправяли , че някъде ги сменят набързо само като си платиш крушката ... Някой знае ли къде ги сменят ? А ако кажете къде сменят и тасове ... че съм доста ударен в ръцете .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на крушките на алфа 147
Collapse
X
-
Тасовете някой гумаджия ще ти ги смени,но ще иска сигурно заплащане. То те са на щипки,дърпаш и трябва да излезнат. Трябва да огледаш само дали не са вързани със свински опашки,ако са вързани,режеш и пак дърпаш. Крушката също не е от най-трудните неща за смяна. Махаш капачето на фара,вадиш буксата с крушката и я сменяваш.
-
Коя година е колата, че при фейса си има особености. Там трябва да бръкнеш и да мръднеш една метална пластинка за да освободиш крушката от леглото. От ляво ако ти се провира ръката е сравнително лесно, но от дясно се развива казанчето на антифриза и се избутва колкото може нагоре за да се освободи място.sigpic
Comment
-
Значи тасовете и сам може да си смениш, те са лесни. Но светлините, или ако има и фарче за мъгла вече става сложно.
Ако си с ксенон даже ти предлагам изобщо да не се захващаш, аз ходих при Бобо и си спомням, че беше зорна работа, сваля ми половината калник чак.sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-JET 16V 2004 (BOSE + Xenon)
Comment
-
Първоначално публикувано от e01 Покажи съобщениесваля ми половината калник чак.
Колега, ако е преди фейса, крушката се сменя като всяка крушка просто е гнИеч и ако си с по-дебели пръсти ще падне псуване. Ако имаш телефон с хубава камера снимай вътре да видиш как се държи пластинката, махни буксата първо, виж на снимката в каква посока трябва да бутнеш пластината, за да отпусне крушката и готово ! Не е ядрена физика, иска се търпение !---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеОт къде си? Ще ти я сменя без пари, само да си някъде наблизо.
Comment
-
Първоначално публикувано от Coutinho Покажи съобщениеОт Пловдив съм - изгревEXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с
Comment
Comment